Constructie van onze dakkapellen

De PolyStyle dakkapel is een hoogwaardig, volledig kunststof dakkapel, naadloos uit één stuk, gemaakt van glasvezel versterkt polyester. De wanden en het dak van de PolyStyle dakkapel zijn uitgevoerd als een sandwich-constructie van circa 165 mm dik. De constructie is opgebouwd uit een binnen- en een buiten laminaat van glasvezel versterkt polyester.

Tussen deze laminaten bevindt zich in de wanden en het dak een kern van 130 mm polyisocyannuraat hardschuim (CFK-vrij) met aan weerszijden een geluidisolerende laag van 5 mm, alsmede een geïmpregneerde honingraatstructuur van 20 mm dik.

De honingraatstructuur zorgt voor een maximale warmtegeleiding, zodat de oppervlaktespanning tot een minimum beperkt blijft. Door deze opbouwwijze blijft de constructie van de dakkapel ook bij hoge zonbelasting intact.

De complete constructie voldoet ruimschoots aan alle eisen met betrekking tot mechanische sterkte, warmte (wanden Rc=6,3 en dak Rc=6.3) en geluidsisolatie.

Lekkagevrij

Met de huidige, moderne PolyStyle polyester dakkapel, behoren lekkages tot het verleden. Alle PolyStyle dakkapellen worden uit één stuk exact op maat gemaakt. Hierbij wordt een open maltechniek gebruikt. Geen enkele andere constructie is in staat deze absolute water- en winddichtheid te evenaren.

Tevens is deze dakkapel rondom voorzien van een verholen, naadloze, gootconstructie welke het regenwater onder de pannen naar de dakgoot afvoert. De loodslab 18 ponds over de pannen in de ondergoot voorkomt doorslag bij stuifsneeuw.

Bekijk de werking van de honingraat

Ga met uw muis over de afbeelding