De stappen om een dakkapel te laten plaatsen

Advies en begeleiding

Uit onderzoek is gebleken dat het uitbreiden van zolderruimte voor extra woonruimte één van de beste investeringen is die men kan doen als men het huis gaat verbouwen. Dit omdat deze investering zichzelf vrijwel direct terugbetaalt. Uw woning of bedrijfsruimte wordt immers meer waard. Vervolgens is het van belang dat u de juiste voorbereiding treft voordat u besluit om een dakkapel aan te schaffen.

Bij PolyStyle begeleiden onze specialisten u vanaf de oriëntatie tot en met de realisatie. Omdat dit proces voor u waarschijnlijk geen alledaags werk is en dit voor ons routine werk betreft, staat onze adviseur voor u klaar om u hiermee te helpen.

Inventarisatie

Allereerst brengen we uw wensen in kaart door een bezoek bij u thuis. Vervolgens winnen we informatie in bij uw gemeente inzake het bestemmingsplan, om vast te stellen wat er in uw situatie is toegestaan. Ook bekijken we de huidige situatie om een juiste inschatting te kunnen maken van de eventuele extra werkzaamheden ten aanzien van de huidige constructie. Vervolgens maken we op basis van ons bezoek een schetsplan, waarin rekening gehouden wordt met de huidige constructie en de eventuele aanpassingen die uitgevoerd moeten worden. Ook de mogelijke opties en accessoires komen dan natuurlijk aan bod. Vervolgens bespreken we dit met u en onderbouwen dit met een duidelijke offerte, waardoor u direct weet waar u aan toe bent.

Bouwvergunning

Wanneer uit de inventarisatie blijkt dat er binnen uw gemeente een bouwvergunning vereist is voor het plaatsen van 1 of meerdere dakkapellen, dan kunnen we deze uiteraard voor u verzorgen. Ook voor het invullen van de benodigde formulieren behorende bij de bouwaanvraag bent u bij ons aan het juiste adres.

Goedkeuring

Nadat de eventueel benodigde vergunning is verleend, maken we een afspraak met u wanneer de dakkapel kan worden geplaatst. Wij zorgen tevens voor het afvoeren van eventueel bouw- of sloopafval dat vrijkomt bij de voorbereiding voor plaatsing, waardoor alles dezelfde dag is gerealiseerd.